Onderhoud van jouw sieraden

Hoe houd je je sieraden zo mooi mogelijk?

Ten eerste, ontzettend leuk dat je een item gekocht hebt bij CreEZions! Het is natuurlijk belangrijk dat de sieraden mooi blijven. Gelukkig zijn er richtlijnen wat betreft het onderhouden, schoonmaken en behandelen van je sieraden.

Strass steentjes, hoe onderhoud je deze?

Heb je een sieraad met strass kralen (dit zijn Rhine Stone spacers en/of kralen), dan is het het beste om deze niet onder te dompelen in warm water. Hierdoor kan de lijm oplossen, waardoor de steentjes los kunnen laten. Reinig jouw strass sieraden daarom altijd met een schone, droge doek.

Hoe behandel je sieraden van natuursteen?

CreEZions maakt veel gebruik van natuursteen materialen. Deze natuurlijke sieraden kun je het eenvoudigst schoonmaken met wat water. Pas op als er brons in verwerkt is! Brons oxideert namelijk met water en dat maakt je sieraad er helaas niet mooier op. Om de glans van de mooie stenen te behouden, kun je met een zilverpoetsdoekje of een zachte reiniger te werk gaan. Zo blijft, naast de glas, ook de kwaliteit van je sieraad optimaal!

Make-up en sieraden? Lees eerst deze tips!

Wil je bij het dragen van je mooie sieraden ook nog lekker ruiken? Dan is het verstandig om minimaal een half uur na het aanbrengen van make-up, parfum, lotions, haarlak of crèmes te wachten met het omdoen van je sieraden. Om deze zelfde reden is het ook belangrijk om je sieraden voor het douchen of in bad gaan af te doen!

Kunnen sieraden tegen de zon?

Draag je graag sieraden en ben je een zonne-aanbidder? Dan is deze tip zeker geschikt voor jou! Tijdens het dragen van sieraden in het zonlicht, kan het materiaal verkleuren. Pas hier dus mee op. 

Sieraden en sporten

Draag ook geen sieraden tijdens sporten of intensief werk (bijvoorbeeld schoonmaken van je huis of klussen). Hierdoor kunnen je sieraden beschadigd raken en dat is natuurlijk zonde. Plus dat je ook meer kans hebt om je items te verliezen.

Hoe berg je je sieraden op?

Tja, daar denken we vaak niet echt over na. Maar het is wel erg belangrijk! Om ervoor te zorgen dat jouw sieraden mooi en onbeschadigd blijven, is het belangrijk om je sieraden apart op te bergen. Zorg er dan ook voor dat de armbanden en kettingen niet teveel gebogen liggen, dit kan ook weer schade aan je sieraad brengen.

Terug naar blog